Ανακοινώσεις

Τρίτη 6.10.2020 ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

05 Οκτωβρίου 2020 Τρίτη 6.10.2020 ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Μετά τη διάγνωση συναδέλφου θετικού στον Covid-19, την ευρεία διασπορά του κορωνοϊού στην περιοχή μας και την ανακοίνωση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έκτακτων περιοριστικών μέτρων από αύριο 06.10.2020 για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, συναισθανόμενο την κρισιμότητα της κατάστασης, σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 05.10.2020, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την καθολική αποχή των Δικηγόρων Ιωαννίνων από τα όλα τα καθήκοντά τους (και έρευνα / κατάθεση σε υποθηκοφυλακεία, κτηματολόγιο & κτηματογράφηση) την Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020,  και την πραγματοποίηση από εξειδικευμένο συνεργείο απολύμανσης σε όλους τους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου Ιωαννίνων, διεκδικώντας για όλους την απόλυτη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Επιτροπή Αδειών : Αλέξανδρος Κατσάνος, Παναγιώτης Σακκάς, Παναγιώτης Ζάκκας 

Το πλαίσιο αδειών κατά την ημέρα της αποχής έχει ως εξής:

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ

Αυτόφωρα (κρατούμενοι)

Προσωρινά Κρατούμενοι  

Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ

Επιτρέπονται η κατάθεση προτάσεων - προσθηκών (100 ημερών κ.λ.π. νέας τακτικής διαδικασίας) εφόσον είναι η τελευταία ημέρα της προθεσμίας, κατάθεση δηλώσεων άρθρου 242 ΚΠολΔ, κοινών δηλώσεων αναβολής συζήτησης της υπόθεσης (άρθρο 2 του Ν. 4722/2020 (ΦΕΚ 177 ΤΕΥΧΟΣ Α΄), κοινών δηλώσεων συζήτησης της υπόθεσης χωρίς μάρτυρα και κατάθεση αγωγών λόγω παραγραφής, διαταγών πληρωμής, ανακοπών, ενδίκων μέσων (εφόσον είναι η τελευταία ημέρα της σχετικής προθεσμίας). Συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων αναστολών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών, παράσταση σε ένορκες βεβαιώσεις μετά από κλήση για δικαστική χρήση μόνο.

Αναβολές :

Για τη διευκόλυνση όλων επιτρέπεται η παράσταση των συναδέλφων ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση να προβαίνουν αμελλητί με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

Θερμή παράκληση να προσέλθουν μόνο οι Δικηγόροι και όχι διάδικοι και μάρτυρες.  

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων λόγω και της έλλειψης αερισμού των χώρων θα παραμείνει κλειστός αύριο, 6.10.2020. Όσοι θα χρειαστούν διπλότυπα μπορούν να τα εκδώσουν ηλεκτρονικά μέσω PORTAL  ή να ζητήσουν από τα δικαστήρια να περιμένουν έως την επομένη, επικαλούμενοι τη μη λειτουργία του Συλλόγου.

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν αίτημα για άδεια κατ’ εξαίρεση συζήτησης μπορούν να αποστείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: alexkatsanos1@gmail.com για να συζητηθεί από την επιτροπή.

Η αποχή προτάθηκε για να περιορίσουμε όλοι την παρουσία μας στα δικαστήρια και σε χώρους συνάθροισης κοινού λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και αυτό πρέπει να πράξουμε όλοι.

Ιωάννινα, 5 Οκτωβρίου 2020

 Η πρόεδρος                                           Η Γενική Γραμματέας

Μαρία Κ. Νάκα                                       Αγγελική Σ. Τζοβάρα

 

Συνημμένα αρχεία:
Ανακοίνωση αποχή 6.10.2020 Ανακοίνωση αποχή 6.10.2020 Μέγεθος αρχείου: 17 KB