Ανακοινώσεις

Αναστολή εργασιών Ανακοινώσεις 16.3.2020

16 Μαρτίου 2020 Αναστολή εργασιών Ανακοινώσεις 16.3.2020

Α ν α κ ο ί ν ω σ η

Ύστερα από τη βελτιωμένη Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.18176/15-3-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ 864 Β/15-3-2020) των Υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης (εκδοθείσας κατόπιν της από 11-3-2020 ΠΝΠ) και σε συνεργασία με τους Προϊσταμένους των Δικαστηρίων, υπό το πρίσμα των μέτρων που λαμβάνονται από την Πολιτεία για τον περιορισμό της μετάδοσης της πανδημίας, υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι είναι περίοδος ατομικής ευθύνης προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του ιού & να μπορέσει το Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί επαρκώς για όλους. 

Απευθύνουμε προς όλους τους πολίτες ΕΚΚΛΗΣΗ να μην επισκέπτονται το Δικαστικό Μέγαρο, να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον Δικηγόρο τους ή τις υπηρεσίες των δικαστηρίων.- 

Απευθύνουμε προς όλους τους συναδέλφους ΕΚΚΛΗΣΗ να περιορίσουν τη μετάβασή τους στους χώρους των Δικαστηρίων ΜΟΝΟ για την άσκηση των τελείως επιτρεπόμενων καθηκόντων τους με την νέα ΚΥΑ (ενδεικτικώς, να προσέρχονται ΜΟΝΟ μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με γραμματέα του σχετικού δικαστηρίου, εφόσον πρόκειται να κατατεθεί ή συζητηθεί η υπόθεσή τους, κατά τα προβλεπόμενα στην νέα ΚΥΑ, μέχρι τη λήξη της αναστολής), ώστε να συμβάλλουμε όλοι στον περιορισμό του συνωστισμού στους χώρους των Δικαστηρίων των Ιωαννίνων και στην προστασία όλων, δικηγόρων, δικαστικών υπαλλήλων και λειτουργών.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Πρόεδρο Πρωτοδικών, οι προσωρινές διαταγές που έχουν χορηγηθεί στις υποθέσεις εκουσίας δικαιοδοσίας που είχαν προσδιοριστεί να συζητηθούν κατά τη δικάσιμο της 18.3.2020 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, θα ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ και θα αναβληθούν ΟΙΚΟΘΕΝ.

Εάν οποιοσδήποτε συνάδελφος αντιμετωπίζει ιδιαίτερα ζητήματα και δεν μπορεί να λάβει απάντηση από τις γραμματείες, μπορεί να αποστείλει mail στο info@dsioan.gr προκειμένου να φροντίσουμε για έγκυρη απάντηση μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με τα αντίστοιχα τμήματα.

Κατόπιν επικοινωνίας με τη Διοίκηση Ασφαλείας Ιωαννίνων οι προγραμματισμένες εξετάσεις μαρτύρων ή μηνυομένων θα αναβάλλονται μετά την περίοδο αναστολής. Συνιστάται η τηλεφωνική επικοινωνία με την αντίστοιχη υπηρεσία που εξέδωσε την κλήση. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Προέδρους και Προϊσταμένους προκειμένου να εκδίδονται εγκαίρως ενημερωτικές ανακοινώσεις.

Αναμένεται ανακοίνωση για τη λειτουργία Υποθηκοφυλακείων, Κτηματολογικού Γραφείου και Γραφείων Κτηματογράφησης ύστερα και από αίτημα που απέστειλε αρμοδίως ο ΔΣΙ για την προστασία των δικηγόρων μελών ΔΣΙ που εργάζονται σε αυτές τις υπηρεσίες.

 

Ιωάννινα, 16.3.2020 ώρα 15:40 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣΙ

Μαρία Κυρ. Νάκα

 

 Επισυνάπτονται ανακοινώσεις Εφετείου Ιωαννίνων, Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων και Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων 

Συνημμένα αρχεία:
Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων 16.3.2020 Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων 16.3.2020 Μέγεθος αρχείου: 28 KB
Διοικητικό Πρωτοδικείο Ιωαννίνων 16.3.2020 Διοικητικό Πρωτοδικείο Ιωαννίνων 16.3.2020 Μέγεθος αρχείου: 35 KB
Εφετείο Ιωαννίνων 16.3.2020 Εφετείο Ιωαννίνων 16.3.2020 Μέγεθος αρχείου: 40 KB