Ανακοινώσεις

Νομική Βοήθεια για διορισμό διαμεσολαβητών

08 Δεκεμβρίου 2020 Νομική Βοήθεια για διορισμό διαμεσολαβητών

Απεστάλη σε όλα τα ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ η παρακάτω ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης για διορισμό διαμεσολαβητών με ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.  

Με βάση τη διάταξη του άρθρου 31 του νόμου 4640/2019 σύμφωνα με το οποίο οι διατάξεις του νόμου 3226/2004 για τη νομική βοήθεια σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος εφαρμόζονται αναλογικά στους διαμεσολαβητές και τους νομικούς παραστάτες του άρθρου 2 του παρόντος και τη διάταξη του άρθρου 8 του νόμου 3226/2004 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 35 του ν. 4745/2020 σύμφωνα με την οποία η Αρχή για την εξέταση της αίτησης παροχής της νομικής βοήθειας σε υποθέσεις αστικού και εμπορικού χαρακτήρα (Ειρηνοδίκης, Δικαστής του Μονομελούς Πρωτοδικείου, Πρόεδρος του Δικαστηρίου στο οποίο εκκρεμεί ή πρόκειται να εισαχθεί σε δίκη) είναι αρμόδια και για την εξέταση της αίτησης παροχής νομικής βοήθειας στις υποθέσεις που υπάγονται στο νόμο 4640/2019, η Κεντρική Επιτροπή Διαμεσολάβησης δεν έχει αρμοδιότητα για το διορισμό διαμεσολαβητών με νομική βοήθεια .

Ενόψει των προεκτεθέντων οι διορισμοί των διαμεσολαβητών με νομική βοήθεια πραγματοποιούνται από τα κατά τόπους αρμόδια Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία όπως γίνεται με τους διορισμούς δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών και συμβολαιογράφων.

Τα ονόματα των διαμεσολαβητών που συμμετέχoυν στη νομική βοήθεια βρίσκονται στο μητρώο διαμεσολαβητών νομικής βοήθειας που είναι στον ιστότοπο του υπουργείου δικαιοσύνης diamesolavisi.gov.gr

Ευελπιστούμε για τη συνεργασία σας και εκφράζουμε εκ των προτέρων τις ευχαριστίες μας.

Αθήνα 7/12/2020

Από την ΚΕΔ