Ανακοινώσεις

Ενημέρωση για τη λειτουργία των δικαστηρίων έως 15.5.2020

27 Απριλίου 2020 Ενημέρωση για τη λειτουργία των δικαστηρίων έως 15.5.2020

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

μετά από 45 ημέρες κοινωνικού περιορισμού και πλήρους αναστολής των δικαστηρίων, από αύριο, 28 Απριλίου 2020 επαναλειτουργούν κάποιες διαδικασίες, όπως αναφέρονται στην ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 1588 /25.4.2020) και τα υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία όπως ορίζεται στην ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 1587 /25.4.2020). Σε αυτή την πρώτη φάση επανόδου στην εργασία μας, οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να ακολουθούμε κατά το δυνατόν τις οδηγίες τόσο των Ιατρών, όσο και των επιμέρους φορέων που επαναλειτουργούν. Είναι καλό στους κλειστούς χώρους να φοράμε πάντα μάσκα και γάντια, ενώ επικουρικά να διαθέτουμε κι ένα μικρό αντισηπτικό για προσωπική χρήση. Υγειονομικό υλικό θα διαθέτουν τα δικαστήρια για όσους δεν φέρουν μαζί τους αλλά πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή. 

Παραθέτουμε συνημμένα τις πρώτες ενημερωτικές οδηγίες λειτουργίας που εξέδωσε η Προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων και η Προϊσταμένη του Υποθηκοφυλακείου & Κ.Γ. Ιωαννίνων. Είμαστε σε επαφή με τους προϊσταμένους των Δικαστηρίων των Ιωαννίνων προκειμένου να εκδοθούν κι άλλες διευκρινίσεις και οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας κάθε δικαστηρίου ή να βελτιωθεί ο τρόπος λειτουργίας, αν αυτό χρειαστεί για τη διευκόλυνση και την προστασία όλων των εμπλεκομένων προσώπων. Αύριο θα εκδοθεί ειδική ανακοίνωση για τον τρόπο λειτουργίας στην εγγραφή συναινετικών προσημειώσεων. Είμαστε θετικοί σε νέες προτάσεις. Αν τυχόν έχετε σκεφτεί κάποια που μπορεί να συνδράμει μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου email : info@dsioan.gr .

Η αρχή είναι σίγουρα δύσκολη και πρωτόγνωρη αλλά αποτελεί υποχρέωση όλων να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε κάποιες συνήθειες προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας. Ζητούμε από όλους υπευθυνότητα και υπομονή. Αύριο και γενικότερα τις πρώτες ημέρες καλό θα είναι να μην προστρέξουμε όλοι ταυτόχρονα στο Υποθηκοφυλακείο για έρευνα ή να διενεργούμε έρευνες επί ώρες ή να επισκεφτούμε αμέσως τα δικαστήρια για προσημειώσεις ή ερωτήσεις, αν δεν έχουμε κάποια πραγματικά επείγουσα και σχετική με τις υποθέσεις, που ορίζει η ΚΥΑ, εργασία. Προτιμότερο είναι να προηγείται τηλεφωνική κλήση ή αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στις αντίστοιχες υπηρεσίες – γραφεία, ώστε να αποφεύγεται  η επίσκεψη στους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου. Επίσης καλό είναι να προτρέπουμε τους εντολείς μας και εν γένει τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις στο Δικαστικό Μέγαρο. 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων θα λειτουργεί έως 15.5.2020 με ωράριο 09:00 - 13:00. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, προτιμότερο είναι να προηγείται η τηλεφωνική επικοινωνία με το ταμείο (2651022228) για παραγγελία των γραμματίων προκαταβολής ή με τη γραμματεία (2651037858) για υπηρεσίες δικηγόρων και ασκουμένων ή πληροφορίες σωματείων. Fax 2651037840 και email : info@dsioan.gr 

Παρακαλούμε να αποφεύγετε την είσοδο εντός των γραφείων του Συλλόγου και Ταμείου πριν σας επιτραπεί από τις υπαλλήλους. Η είσοδος στη βιβλιοθήκη θα ορίζεται ανά δύο άτομα από τη γραμματεία καθώς ο χώρος δεν έχει ευχερή αερισμό. 

Η υπηρεσία παραγωγής φωτοτυπιών και αντιγράφων θα παρέχεται από τις 4.5.2020 καθώς προς τον παρόν βρίσκεται σε αναστολή. 

Ζητούμε την κατανόηση όλων των συναδέλφων και πολιτών καθώς οι στιγμές απαιτούν ειδική διαχείριση. Το Διοικητικό Συμβούλιο λαμβάνει πρόνοια για παροχή περαιτέρω νέων υπηρεσιών προς τους συναδέλφους, ώστε στο σύντομο μέλλον να υπάρχει έχουμε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ενημέρωσης για περισσότερες υπηρεσίες σχετιζόμενες με τα δικαστήρια. Επιπλέον το ΔΣ μεριμνά προκειμένου να διαθέτει υγειονομικό υλικό προσωπικής χρήσης (μάσκες και γάντια) για τα μέλη του προς διευκόλυνση της εργασίας τους εντός του κτιρίου. Τέλος, θέλουμε να γνωρίζετε ότι πιέζουμε ώστε να καταβληθεί το συντομότερο σε όλους τους δικηγόρους η αποζημίωση ειδικού σκοπού από το Υπουργείο Οικονομικών, που τόσο άδικα μας στέρησαν μέχρι σήμερα. 

Καλή αρχή με υγεία για όλους τους συναδέλφους, δύναμη και αντοχή !

Η Πρόεδρος

Μαρία Κυρ. Νάκα    

      

Συνημμένα αρχεία:
ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΩΣ 15.5.2020 ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΩΣ 15.5.2020 Μέγεθος αρχείου: 38 KB
ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ 28.4.2020 ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ 28.4.2020 Μέγεθος αρχείου: 34 KB
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ 28.4.2020 ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ 28.4.2020 Μέγεθος αρχείου: 34 KB