Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων 13.4.2020

13 Απριλίου 2020 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                                                                            Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων 13.4.2020

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, το οποίο συνεδρίασε την Παρασκευή, 10.4.2020 και μετά από διακοπή την Δευτέρα, 13.4.2020, λόγω των συνθηκών ανωτέρας βίας που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας της ασθένειας του κορονοϊού (covid 19) που κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με συνέπεια την γρήγορη εξάπλωση των κρουσμάτων και δεκάδες χιλιάδες θανάτους σε όλο τον κόσμο, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, μεταξύ των οποίων είναι η αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων και η κοινωνική αποστασιοποίηση, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την άμεση (εντός της Μεγάλης Εβδομάδας) διανομή μερίσματος στα μέλη πριν την καθορισμένη ημερομηνία, όπως αυτή ορίζεται στην ισχύουσα απόφαση σύστασης κ.λπ. του διανεμητικού λογαριασμού.

Με δεδομένο ότι το σύνολο των δικηγόρων δεν μπορεί να εργαστεί είτε στα δικαστήρια, υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία, είτε στο γραφείο του ο καθένας μας, ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να μην στηρίξει το δικηγορικό σώμα με την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, που όμως έλαβαν άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, οι οποίες επλήγησαν αντίστοιχα, όπως κι εμείς από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ειδικότερα :

Α. Τη διανομή του προϊόντος του διανεμητικού λογαριασμού από 1.1.2020 έως 13.4.2020, το οποίο ανέρχεται σε 53.756,85 ευρώ.

Β. Κατά πλειοψηφία τη μεταφορά χρημάτων από το ταμείο του Δ.Σ.Ι. στον διανεμητικό λογαριασμό, έτσι ώστε να διανεμηθεί μέρισμα (έναντι μελλοντικών μερισμάτων) στον κάθε δικαιούχο συνάδελφο το ποσό των 250 ευρώ καθαρά, διότι με βάση το παραπάνω ποσό (53.756,85 ευρώ), το μέρισμα που θα διανεμόταν θα ανέρχονταν σε εκατό (100) ευρώ περίπου για κάθε μέλος. Διευκρινίζεται ότι το ποσό που θα συμπληρωθεί από το ταμείο του Συλλόγου, θα επιστραφεί στο ταμείο μέσω των κρατήσεων υπέρ διανεμητικού λογαριασμού από τα γραμμάτια προκαταβολής εισφορών και εξόδων των συναδέλφων Ιωαννίνων.

Γ. Τη μη επιβάρυνση του μερίσματος με άλλες κρατήσεις πλην της απόδοσης της παρακράτησης του 15% Φ.Ε.Ε.        και

Δ. κατά πλειοψηφία τον καθορισμό των δικαιούχων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις των σχετικών άρθρων της απόφασης σύστασης και λειτουργίας του διανεμητικού λογαριασμού του Δ.Σ.Ι., πλην του κριτηρίου της  παρ. ε του άρθρου 4, όπως αυτό ισχύει, με το σκεπτικό ότι δεν γίνεται η διανομή στο τέλος της διανεμητικής περιόδου καθώς πριν τα μέσα αυτής ανεστάλη η λειτουργία των δικαστηρίων κ.λπ. και πλην των μελών που ενώ ορκίστηκαν εντός της περιόδου από 1.1.2020 έως 12.3.2020 δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν την έναρξη επιτηδεύματος στην ΑΑΔΕ και την εγγραφή τους στον Λ.Ε.Α.Δ.Ι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο με σύνεση, υπευθυνότητα αλλά και με πηγαίο ενδιαφέρον για κάθε μέλος του Δ.Σ.Ι., βρίσκεται σε εγρήγορση και παρεμβαίνει όποτε χρειάζεται για τη διεκδίκηση θετικών μέτρων και ενισχύσεων από την Πολιτεία και την προετοιμασία της επόμενης μέρας  που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σύμφωνα με τις νέες πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώνονται και σταδιακά παγιώνονται στη ζωή μας.

Ιωάννινα, 13 Απριλίου 2020

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Η Πρόεδρος

Μαρία Κυρ. Νάκα