Ανακοινώσεις

"ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ"

06 Απριλίου 2020 "ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ"

Την Παρασκευή, 3.4.2020 δημοσιεύτηκε η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ της επιδοτούμενης τηλεκατάρτισης. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων συνεδρίασε την 5η.4.2020 εκτάκτως και εμμένει στην απόφασή του ότι το ειδικό αυτό πρόγραμμα αποτελεί εμπαιγμό της κυβέρνησης στο δίκαιο αίτημα των δικηγόρων να ενταχθούν ως καίρια πληττόμενος κλάδος (λόγω αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων) στην καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, το οποίο ενώ αρχικά είχαν εξαγγείλει ότι το λαμβάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες στη συνέχεια απένταξαν όλο το επιστημονικό δυναμικό της χώρας προσφέροντας εν είδει στήριξης το επιδοτούμενο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης. To Δ.Σ. αφουγκραζόμενο απόλυτα την ανάγκη επιβίωσης όλων των συναδέλφων θεωρεί αυτονόητο το κάθε μέλος να πράξει ελεύθερα, όπως το ίδιο επιθυμεί και να επιλέξει ή όχι την τηλεκατάρτιση, επιλέγοντας και τον ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΑΡΟΧΟ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, χωρίς να υποδεικνύει κάποιον συγκεκριμένα.
Σε κάθε περίπτωση για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, πρέπει να επισημάνουμε ότι μπορεί να υποβάλλει Ηλεκτρονική ΑΙΤΗΣΗ Συμμετοχής από τις 9 Απριλίου 2020 στην πλατφόρμα της ΕΡΓΑΝΗ.  
Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ενός από τους ΔΥΟ (2) τρόπους (όχι και τους δύο). 
 
Α.  Είτε ο καθένας μόνος του κάνει αίτηση έως 16/04/2020. Εισαγωγή στο “Εργάνη" με τους κωδικούς taxisent. (συμπληρώνει τα στοιχεία που ζητάει. ΠΡΟΣΟΧΗ στον IBAN πρέπει ο καταρτιζόμενος να αναφέρεται ως ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ.  ΠΡΟΣΟΧΗ επίσης σε τυχόν ΛΑΘΗ συμπλήρωσης . ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ). Ως απόδειξη της υποβληθείσας ΑΊΤΗΣΗΣ ΔΙΔΕΤΑΙ «Κωδικός Αριθμός Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής» (ΚΑΥΑΣ), ο οποίος φυλάσσεται.    
 
Β. Είτε ο πάροχος που θα επιλέξει ο καθένας, αναλαμβάνει να διενεργήσει τη διαδικασία για λογαριασμό του ενδιαφερόμενου με αποστολή τυποποιημένης εξουσιοδότησης. Προσοχή γιατί υπάρχουν φήμες ότι ζητούν αμοιβή για τη διαδικασία.  
 
Αν υποβληθεί η αίτηση από το μέλος, πρέπει να επιλέξει ένα από τα 10 θέματα κατάρτισης που αναφέρονται στην πρόσκληση και τον πάροχο. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ θα δημοσιευτούν σήμερα, 6/4/2020 στο ΕΡΓΑΝΗ.
Ο Πάροχος απαντά με προτυποποημένο e-mail και μέσω "Εργάνη" ενεργοποιεί την επιταγή κατάρτισης των 400,00 € και στέλνει κωδικούς πρόσβασης στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης που επελέγη.
 
Όταν ολοκληρωθεί η κατάρτιση με το πέρας των 100 ωρών, ο πάροχος κατάρτισης ενημερώνει το «Εργάνη" και γίνεται η διαδικασία καταβολής του υπολοίπου ποσού των 200,00 ευρώ, Λέγεται ότι αυτό θα λάβει χώρα από 4/5/2020 έως 8/5/2020).
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πρόθυμο να συνδράμει κάθε μέλος στη διενέργεια της διαδικασίας υποβολής της αίτησης. 
 
 
 
Συνημμένα αρχεία:
Πρόσκληση ενδιαφέροντος Πρόσκληση ενδιαφέροντος Μέγεθος αρχείου: 993 KB