Ανακοινώσεις

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΤΡΙΠΛΟΤΥΠΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΤΡΙΠΛΟΤΥΠΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

19 Ιουλίου 2024

ΤΡΙΠΛΟΤΥΠΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΤΡΙΠΛΟΤΥΠΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

 

Αγαπητοί κ. Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι, το ΔΣ μας με από 16/07/2024 ομόφωνη απόφαση του, αποφάσισε να μην εκδίδει πλέον η Γραμματεία μας τριπλότυπα προείσπραξης συναδέλφων που δεν ανήκουν στον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας.

Τούτο οφείλεται στο ότι τα τριπλότυπα μπορούν πλέον να εκδίδονται μέσω του Πόρταλ της Ολομέλειας, σε συνδυασμό με την περίπλοκη γραμματειακή και λογιστική διαδικασία που απαιτείται σε περίπτωση έκδοσης τους στην Γραμματεία μας.

Η ως άνω απόφαση του ΔΣ μας θα έχει ισχύ από 01/08/2024.

Επίσης ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ, στους συναδέλφους - μέλη μας που αναλαμβάνουν υποθέσεις νομικής βοήθειας (αστικές και ποινικές), να εκδίδουν επίσης τα τριπλότυπα τους από το Πόρταλ της Ολομέλειας, δεδομένου ότι η διαδικασία εκδόσεως από τη Γραμματεία είναι χρονοβόρα και επίσης περίπλοκη.

Αν δε, ο διορισμός αφορά ποινικό δικαστήριο και προκύψει ξαφνικά, καλό είναι να ζητείται από τους δικαστές πίστωση χρόνου 1 ημέρας, ώστε να προσκομίζεται το τριπλότυπο, προτιμωμένης της διαδικασίας έκδοσης του από το Πόρταλ.

Σκοπός των ανωτέρω μέτρων είναι να απελευθερωθεί η Γραμματεία μας από χρονοβόρες και περιπλοκές γραμματειακές και λογιστικές διαδικασίες, με σκοπό να μπορεί να αξιοποιεί το χρόνο εργασίας της σε ουσιωδέστερα ζητήματα διευκόλυνσης και εξυπηρέτησης του δικηγορικού σώματος της Κέρκυρας.

Με εκτίμηση

Εκ του ΔΣΚ