Ανακοινώσεις

ΑΛΛΑΓΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ PORTAL OLOMELEIA ΣΤΟ GCLOUD

02 Ιουλίου 2024 ΑΛΛΑΓΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ PORTAL OLOMELEIA ΣΤΟ GCLOUD

ΑΛΛΑΓΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ PORTAL OLOMELEIA ΣΤΟ GCLOUD

Αγαπητές/οι συνάδελφοι,

στα πλαίσια της αναβάθμισης του συστήματός μας, προγραμματίζεται η μετάπτωση του στο περιβάλλον Gcloud, από 5/7/2024 ημέρα Παρασκευή μέχρι 7/7/2024 ημέρα Κυριακή.

Λόγω των εργασιών το σύστημα θα είναι εκτός λειτουργίας για το διάστημα αυτό.

Ο χρήστης στο σύστημά μας είναι ο μόνος γνώστης των κωδικών πρόσβασης, για το λόγο αυτό οι κωδικοί του επειδή δεν τους γνωρίζουμε, δεν μπορούν να μεταφερθούν στο νέο σύστημα.

Επομένως ο χρήστης κατά την πρώτη του είσοδο στο νέο σύστημα, θα πρέπει υποχρεωτικά να δημιουργήσει τους κωδικούς του, χρησιμοποιώντας το Email ή το κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει στον Δικηγορικό του Σύλλογο.

Ο  χρήστης θα λάβει από το νέο σύστημα είτε στο email του ένα σύνδεσμο μίας χρήσης (one time link, ΟΤL), είτε ένα SMS με ένα κωδικό μίας χρήσης (one time password, OTP)

Αν ο χρήστης λάβει SMS, θα πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

  • Είσοδοs στο περιβάλλον της εφαρμογής μέσω του συνδέσμου https://apps.olomeleia.gr
  • Συμπλήρωση στο πεδίο το username του 8ψήφιου κωδικού εισόδου με την προσθήκη στην αρχή του γράμματος L για Δικηγόρους (πχ L00123456), P για Ασκούμενους (πχ P00123456) και C για Δικηγορικές Εταιρείες (πχ C00123456)
  • Συμπλήρωση στο πεδίο password τον κωδικό μίας χρήσης (Οne Time Password, OTP) που θα λάβει ο χρήστης στο SMS μήνυμα.

Αν ο χρήστης λάβει email, θα πρέπει απλά να ακολουθήσει το σύνδεσμο που θα περιέχεται σ ’αυτό.

Στην συνέχεια (και στις δύο περιπτώσεις), η εφαρμογή θα ζητήσει στο χρήστη να εισαγάγει στο σύστημα ένα νέο κωδικό και να τον επαληθεύσει.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται από τον ίδιο το χρήστη ο νέος κωδικός για την πρόσβασή του στα συστήματα του ΟΠΣ Ολομέλειας.

Στην περίπτωση που παρουσιαστεί σφάλμα κατά την εκτέλεση των παραπάνω βημάτων, ή δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο portal@olomeleia.grπεριλαμβάνοντας στιγμιότυπο οθόνης (print screen), ή συνημμένο αρχείο με περιγραφή του σφάλματος.

H αλλαγή των κωδικών με την διαδικασία θα μπορεί να γίνει με την έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος, ήτοι την 8/7/2024 , ημέρα Δευτέρα. Σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή θα ενημερωθείτε άμεσα.

 

 

Με εκτίμηση,

Ομάδα Υποστήριξης ΟΠΣ Ολομέλειας