Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Διοικητικού Συμβουλίου Δ.Σ.Ι. για την αναστολή λόγω πανδημίας - Υπηρεσίες, Λειτουργία Συλλόγου, Σωματεία, Υποθηκοφυλακείο, Κτηματολόγιο

14 Μαρτίου 2020 Ανακοίνωση Διοικητικού Συμβουλίου Δ.Σ.Ι. για την αναστολή λόγω πανδημίας - Υπηρεσίες, Λειτουργία Συλλόγου, Σωματεία, Υποθηκοφυλακείο, Κτηματολόγιο

Α ν α κ ο ί ν ω σ η

Ύστερα από την έκδοση της από 12-3-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ 833 Β/12-3-2020) των Υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης (εκδοθείσας κατόπιν της από 11-3-2020 ΠΝΠ), την υπ’ αρ. 4/12-3-2020 εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και σε συνεργασία με τους Προϊσταμένους των Δικαστηρίων, υπό το πρίσμα των μέτρων που λαμβάνονται από την Πολιτεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την αναστολή της λειτουργίας των Δικαστηρίων της χώρας, υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι είναι περίοδος ατομικής ευθύνης προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του ιού & να μπορέσει το Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί επαρκώς για όλους. 

Απευθύνουμε προς όλους τους συναδέλφους ΕΚΚΛΗΣΗ να περιορίσουν τη μετάβασή τους στους χώρους των Δικαστηρίων, στο ελάχιστο και απολύτως αναγκαίο μέτρο κατά την άσκηση των τελείως επιτρεπόμενων καθηκόντων τους (ενδεικτικώς, να προσέρχονται ΜΟΝΟ μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με γραμματέα του σχετικού δικαστηρίου, εφόσον πρόκειται να κατατεθεί ή συζητηθεί η υπόθεσή τους, κατά τα προβλεπόμενα στην ως άνω ΚΥΑ, μέχρι τη λήξη της αναστολής), ώστε να συμβάλλουμε όλοι στον περιορισμό του συνωστισμού στους χώρους των Δικαστηρίων των Ιωαννίνων και στην προστασία όλων, δικηγόρων, δικαστικών υπαλλήλων και λειτουργών.

Για τη διατήρηση ή μη των χορηγηθεισών προσωρινών διαταγών στις πολιτικές υποθέσεις συστήνεται η τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο Πρόεδρο υπηρεσίας ώστε να αποφεύγονται οι επισκέψεις στο Μέγαρο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Προέδρους και Προϊσταμένους προκειμένου να εκδίδονται εγκαίρως ενημερωτικές ανακοινώσεις, να επιλύονται οι ανάγκες και εκκρεμότητες που τυχόν προκύψουν καθώς και να επιδεικνύεται η σχετική ανοχή εκ μέρους τους ως προς την προσκόμιση των γραμματίων προκαταβολής μετά τη λήξη της αναστολής.

Το Δ.Σ. κατά την έκτακτη συνεδρίαση του, 14.3.2020 αποφάσισε για το διάστημα αυτό, ότι :

Α. Τα γραφεία του Συλλόγου δεν θα λειτουργούν λόγω έλλειψης επαρκούς αερισμού και αποφυγής της ανταλλαγής εγγράφων και χρημάτων σε μετρητά. Συστήνεται στους συναδέλφους να εκδίδουν γραμμάτια μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ολομέλειας PORTAL. Άλλως για την εξυπηρέτησή τους από τις Υπηρεσίες του Συλλόγου να το πράττουν μέσω mail info@dsioan.gr (επείγοντα πιστοποιητικά) και τηλεφωνικώς στα τηλέφωνα (γραμματεία) 6947005144 (Ταμείο) 6945245460 & 6938748210 καθώς και καλώντας τη Γενική Γραμματέα του Δ.Σ.

Β. Την αναστολή της συμμετοχής των Δικηγόρων Δ.Σ.Ι. στις εκλογές των σωματείων.

Γ. Την ΑΠΟΧΗ από την έρευνα σε υποθηκοφυλακείο και κτηματολόγιο καθώς και από την κατάθεση δηλώσεων στα γραφεία κτηματογράφησης, επισημαίνοντας ότι έχουμε ζητήσει την παράταση της προθεσμίας κτηματογράφησης.   

Ιωάννινα, 14.3.2020 ώρα 16:00

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣΙ

Μαρία Κυρ. Νάκα

Συνημμένα αρχεία:
Ανακοίνωση ΔΣΙ για αναστολή Ανακοίνωση ΔΣΙ για αναστολή Μέγεθος αρχείου: 16 KB