Ανακοινώσεις

Ορθή επανάληψη : Αναστολή λειτουργίας των ακροατηρίων - συνεδριάσεων των Δικαστηρίων από 13.3.2020 και για 15 ημέρες.

12 Μαρτίου 2020 Ορθή επανάληψη : Αναστολή λειτουργίας των ακροατηρίων - συνεδριάσεων των Δικαστηρίων από 13.3.2020 και για 15 ημέρες.

Από αύριο, 13.3.2020, ισχύει η ανακοίνωση του κ. Τσιόδρα και σταματούν επίσημα τα ακροατήρια των δικαστηρίων για 15 ημέρες.

Η υπουργική απόφαση με λεπτομέρειες για την αναστολή θα εκδοθεί εντός των επόμενων ωρών !!!

Το Δ.Σ. βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Προϊσταμένη Πρόεδρο του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων.

Ειδικά για αύριο δεν απαιτείται η παρουσία ουδενός διαδίκου ή δικηγόρου. Οι υποθέσεις Πλημμελειοδικείου και Ειρηνοδικείου θα αναβληθούν οίκοθεν χωρίς παρουσία διαδίκων ή δικηγόρων. Στο πινάκιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου κατά τη δικάσιμο της 13.3.2020 δεν υπάρχει υπόθεση που να κινδυνεύει παραγραφής. Στις ποινικές θα κοινοποιηθούν κλήσεις εκ νέου. 

Στις πολιτικές υποθέσεις (Ειρηνοδικείο) που θα ματαιωθούν, μετά το πέρας της αναστολής θα γίνουν οι διαδικασίες της κλήσης για συζήτηση.

Δεν απαιτείται παράβολο αναβολής.  Για άλλες διαδικασίες υπηρεσιών θα υπάρξει ενημέρωση αύριο. 

Μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης θα υπάρξει νεότερη αναλυτική ανακοίνωση μέσω της ιστοσελίδας από τον Σύλλογο σε συνεννόηση με την Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου. 

Παρακαλούνται όλοι οι δικηγόροι να ενημερώνουν τους εντολείς τους να μην επισκέπτονται το Δικαστικό Μέγαρο .

Θερμή παράκληση η συμμόρφωση όλων με τις οδηγίες των αρμοδίων υπουργείων. Συστήνεται ψυχραιμία, υπομονή και πνεύμα συνεργασίας.-