Ανακοινώσεις

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΕΝΩΣΗ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ & ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

23 Αυγούστου 2023

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1.Η ‘Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων είναι επιστημονική Ένωση κι όχι συνδικαλιστική και ποτέ δεν θέλησε να υποκαταστήσει τα ΝΠΔΔ Δικηγορικούς Συλλόγους και Ολομέλεια, που εκπροσωπούν θεσμικά και διαχρονικά τον Δικηγορικό κλάδο.

  1. Πρόσφατα το ΔΣ της Ενώσεως συναντήθηκε επίσημα με το νέο Υπουργό και τη νέα Πρόεδρο του ΑΠ, στους οποίους θέσαμε διάφορα θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος και πρακτικών ζητημάτων της καθημερινότητας, όπως πράττουμε ανελλιπώς από το 2016 (αλλά και οι λοιπές επιστημονικές ενώσεις και εταιρίες) με τις εκάστοτε ηγεσίες της δικαιοσύνης, χωρίς ποτέ κανείς να θεωρήσει, ότι αυτές γίνονται με σκοπούς υποκατάστασης.
  2. Η Ένωση από το 2016, έχει συνεργαστεί και συνδιοργανώσει με ΔΣΑ και Δικηγορικούς Συλλόγους σ’ολη την Ελλάδα πάνω 26 συνέδρια και ημερίδες και προσβλέπουμε να συνεχιστούν αυτές οι συνεργασίες αρμονικά χωρίς αντιπαλότητες.
  3. Σκοπός μας (καταστατικός και ΚΟΙΝΟΣ με Ολομέλεια) τα επιστημονικά θέματα που προκύπτουν, κυρίως με κάθε νέα νομοθετική μεταρρύθμιση, η βελτίωση κυρίως της απονομής δικαιοσύνης, αλλά και των συνθηκών άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος.
  4. Τις θέσεις και προτάσεις μας, πάντα τις κοινοποιούμε στην Ολομέλεια και πάντα αυτές ήταν αποδεκτές από αυτήν, με την οποία (όπως και με όλους τους δικηγορικούς συλλόγους στη χώρα) είμαστε και θα συνεχίζουμε να είμαστε (όπως όλα αυτά τα χρόνια) σύμμαχοι στον κοινό σκοπό και στόχο.

Καλές διακοπές

 

--

Για την Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΛΥΚΑΣ        ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΙΓΚΙΛΙΝΗΣ