Ανακοινώσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

17 Ιουλίου 2023

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το βίντεο της διαδικτυακής εκδήλωσης μέσω ΖΟΟΜ με θέμα «ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ»  καθώς και 4 αποφάσεις της ΑΔΑΕ που αφορούν ιδιαιτέρως τους δικηγόρους Δείτε το βίντεο της Διαδικτυακής εκδήλωσης «ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ»  https://telecomprivacy.blogspot.com/2023/07/blog-post.html

Το θέμα ενδιαφέρει τους δικηγόρους όλης της Ελλάδας καθώς οι ίδιοι και όλοι οι πελάτες τους είναι συνδρομητές στην τηλεφωνία και τακτικά τα δικαιώματά τους καταπατώνται από τις εταιρείες τηλεφωνίας.

Για κάθε παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών το άρθρο 12 του Ν. 3674/2008 ορίζει ελάχιστη αποζημίωση 10.000€.

Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκε η απόφαση της ΑΔΑΕ με αριθμό 225/2022 με βάση την οποία το 2021 χάκερς απέκτησαν παράνομα τα δεδομένα 4,5 εκ. συνδρομητών της εταιρείας τηλεφωνίας  Όλα τα μέλη του δικηγορικού Συλλόγου που ήταν συνδρομητές στην εταιρεία αυτή το Σεπτέμβριο του 2021 δικαιούνται αποζημίωση από την εταιρεία τηλεφωνίας για την παραβίαση του απορρήτου τους. Και η αποζημίωση αυτή θα δοθεί μόνο κατόπιν προσφυγής στα αστικά δικαστήρια, προσφυγή η οποία γίνεται με βάση τις γρήγορες διαδικασίες του Εργατικού Δικαίου.

Επίσης παρουσιάσθηκε η υπόθεση 51/2022 με την οποία απειλήθηκε το απόρρητο των επικοινωνιών όλων των συνδρομητών της εταιρείας.

Τέλος αναφερθήκε το ζήτημα της διαρροής του απορρήτου όλων των Δημοσίων υπαλλήλων, όπως διατυπώθηκε με δημόσιες δηλώσεις γνωστού δημοσιογράφου, υπόθεση που ενδεχομένως να δημιουργεί νέα βάση αξιώσεων από τους δημόσιους υπαλλήλους που εκπροσωπούν οι δικηγόροι , για παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών τους.