Ανακοινώσεις

Συγκέντρωση και αποστολή υλικής βοήθειας στον Ουκρανικό λαό

03 Μαρτίου 2022 Συγκέντρωση και αποστολή υλικής βοήθειας στον Ουκρανικό λαό

Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

(συγκέντρωση και αποστολή υλικής βοήθειας στον Ουκρανικό λαό)

-----------

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, κατά την υπ’ αριθ. 7/2.3.2022 Συνεδρίασή του,  αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, εκφράζει την αλληλεγγύη του  με μια πράξη ουσιαστικής συμπαράστασης, απευθύνοντας κάλεσμα στα μέλη μας  για συγκέντρωση τροφίμων, τα οποία θα αποσταλούν σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα υπάρχει ανάγκη για είδη μακράς διαρκείας, γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια κ.α.

Κατόπιν ενημέρωσής μας από το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αναμένεται  να αναχωρήσει νέο δρομολόγιο του Ε.Ε.Σ. για την Ουκρανία έως την Παρασκευή 10-3-2022. Για τον λόγο αυτό ζητούμε την άμεση συνδρομή όλων των μελών μας τουλάχιστον έως και την Πέμπτη 10 Μαρτίου στα γραφεία του συλλόγου και κατά τις ώρες λειτουργίας του.

Ευχή όλων να μην χρειαστεί άλλη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Σε κάθε περίπτωση η αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη.

Ιωάννινα 3 Μαρτίου 2022

          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       Χριστίνα Τσέτσου                                  Χρήστος  Αντωνίου