Ανακοινώσεις

Ψήφισμα για τον θάνατο του Σπυρίδωνα Σπέγγου

30 Απριλίου 2021 Ψήφισμα για τον θάνατο του Σπυρίδωνα Σπέγγου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, μόλις πληροφορήθηκε ότι απεβίωσε ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΕΓΓΟΣ του Κωνσταντίνου, συνήλθε αυθημερόν και ώρα 17:00 στην 118η έκτακτη συνεδρίασή του.

Ο Σπυρίδων Σπέγγος, γέννημα θρέμμα των Ιωαννίνων, απόφοιτος της Ζωσιμαίας Σχολής, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ΑΘηνών. Ήταν εξέχον μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων από το έτος 1953, οπότε ενεγράφη ως ασκούμενος Δικηγόρος, ενώ ασκούσε το λειτούργημα του Δικηγόρου από 5.2.1955 στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων. Εκλέχτηκε τέσσερις (4) φορές Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, από το έτος 1975 έως το 1981 και το 1987 έως το 1990. Ο μακροβιότερος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Πολυσχιδής και ισχυρή προσωπικότητα δραστηριοποιήθηκε στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου από διάφορες θέσεις, ιδιότητες και αξιώματα. Ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση και εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων το 1964..Υπηρέτησε τη δικηγορία με εντιμότητα, επιστημοσύνη και κύρος. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αποφασίζει, δε, ομόφωνα να καταθέσει χρηματικό ποσό στη μνήμη του Σπυρίδωνα Σπέγγου υπέρ της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων & να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

Ιωάννινα, 30 Απριλίου 2021

Η Πρόεδρος                                           Η Γενική Γραμματέας

Μαρία Κυρ. Νάκα                                   Αγγελική Σπ. Τζοβάρα

Συνημμένα αρχεία:
Ψήφισμα εις μνήμη Σπ. Σπέγγου Ψήφισμα εις μνήμη Σπ. Σπέγγου Μέγεθος αρχείου: 54 KB